20.3.10

TUKAR BLOG

Salam. sekarang ini aku dah tukar link blog aku.
this is the new address of my blog...
sila jd follower aku sekiranya korang nak laa..
haha, aku tak pakse sapa-sapa pun..

www.nadeshiko-sama.blogspot.com

10.5.09

14.3.09

d u k a c i t a .

Result SPM aku mendukacitakan.
aku sedih...
mak and bapak aku kecewa....
budak yang dapat 20 A tuu kembang hidung...
Aku menjadi sasaran rasa kecewa parents aku...
status aku sekarang nie ialah kecewa dan tertekan....

Impian aku nak sambung architecture memang tak dapat la jawabnye..
Nak ambik Graphic design, kena byk duit bru bleh masuk sebab cos nie byk dalam IPTS..

Entah dimana la rezeki dan mase depan aku..?
Aku harap sangat nak masuk UiTM..
Tapi, layakkah aku...?

11.3.09

M a t i .

Assalamualaikum. Esok, bersamaan dengan 12 March 2009 merupakan tarikh keramat bagi calon-calon SPM untuk ambik keputusan mereka. Aku yang merupakan se-alien dengan mereka rase nak mampos gilaa sekarang nie.

Aku dapat rasakan keputusan aku memang amat mengejutkan kerana ianye seteruk lukisan adik aku semasa dia berumur 3 tahun. Owh adikku, maafkan akak mu kerana mengutuk hasil kerjamu dimana memang menjadi lumrah aku akan mengata lukisan mu. Tapi lukisanmu sekarang boleh tahan la. Erk..? ape kebende aku tulis nie?

Seriuosly, sekarang ini kondisi aku memang dah cuak tahap gaban sehinggakan suhu tanganku telah menurun seiring dengan suhu di gunung Everest. Dimana sejuknya Everest, begitu jugalah dengan tangan aku. Owhh, aku rase betul-betul sejuk nak MATI.

Sekarang nie lagi 18 jam sebelum aku akan mengambil keputusan. Aku rase, esok merupakan hari yang bersejarah yang berjaya membuat aku menagis akibat kegagalan. Walaubagaimana pun, aku harap aku dapat target subjek yang aku nak target. Aku nie bukan la pandai sangat, sebab tu la aku cuma nak target 6A aje.

Aku harap, dengan izin Allah, aku dapat la 6A tuu. Aduih, sedih gila rasenyer kalo tak dapat keputusan yang aku nk target tu. Aku pikir nak pakai baju kurung untuk esok la. Urgh! Bajunyer tak gosok lagi. Malam nie kena iron baju then terus tido awal. Kena bangun awal and sampai awal kat sekolah.

Bapak aku ade menawarkan diri untuk ambil keputusan aku tanpa kehadiran aku disitu kerana dikhuatiri aku akan menangis. Malang sekali buat bapak aku kerana aku menolak bulat-bulat tawaran dia. Baik atau buruk, ianya tetap keputusan aku. Aku tetap kena redha dengan setiap ketentuan Allah.

Sebelum aku mengundur diri, aku ucapkan GOOD LUCK buat semua yang bakal ambil keputusan SPM esok. Aku doakan korang dapat result yang baik-baik belaka. Okey la, sekian dan wassalam.

5.3.09

Asal online YM aje, aku tensen!

Assalamualaikum. Entry kali nie bukan 100% ditulis oleh aku. Aku saje copy paste dalam blog aku nie pasal entry nie - sebab ianya merupakan salah satu sebab mengapa aku malas nak online. Bukan la ape, asal online aje, aku tensen. Asal online aje, aku tensen. Asal aku tensen aje, mesti masa aku online. Jadi, entry kawan aku nie memang banyak la persamaan dengan aku.

Pemilik Asal Entry : Nurul Husna Tajuddin
Untuk Entry Original : YM itu Yahoo Messenger

Tetibe macam rasa terasa hati uh. Sedangkan benda simple saje. Ehm lupekan. lupekan. Perkara macam ni tak baik disimpan buat anak cucu. Ewah. Haha ;p

Tadi pagi bangun pukul 10.30. Rasa macam awal sebab hari ni tak banyak kerja aku kena buat. Jadi aku bermalas malasan dengan menghadap komputer tua neh. Benda pertama, aku bukak ym. Set kan status supaya invisible. Memang aku jadi halimunan sekarang. Tapi kadang-kadang kantoi jua. Hehee ;p

If status ym available, kalo aku tak tegur orang, bimbang akan mengecikkan hati sesiapa. Sebab dulu kan aku kaki ym maka semua orang aku tegur. Tibe-tibe sekarang ni aku jarang tegur, mesti ade yang kecik hati kan. kan. kan. Tambah-tambah kalo orang tu kenal rapat dengan aku. Kadang-kadang aku terpikir jugak ; Kalo kite on ym tu, memang wajib ke kite tegur orang? Okep kalo sekali sekala takpe jugak. Tapi kalau orang tu setiap hari on, kite pon setiap hari on. Setiap hari nak berym rasa macam dah takde topik pula mau cakap kan kan. (Tapi kalo Cerap dengan Ame memang takpe) Ngee

Okey. Aku takmo orang rasa terpaksa bila berym dengan aku. Macam kalau aku online, ko memang wajib tegur aku. Hey tak. tak. Tak perlu rasa macam tu. Even ko memang rapat gile dengan aku pon, kalo ko rasa macam takmo tegur aku pon takpe. Aku faham. Sebab kite semua punyai kerja masing-masing kan? Bukannya kalo kite online tu memang kite takde kerja. Sebab bila online, banyak benda kite nk buat. Jadi kalo ko buzy dan ko tak tegur aku, tak perlu rasa bersalah okey ? ;D

Sama jugak macam ko, kalo aku nampak ko semacam buzy ; aku rasa macam takmo gangu ko, walaupun ko kate tak menggangu. Sebab aku neh kan hati kaca. Sekali semacam terasa hati. Pecah berderai uh ; bila aku penat bercerita bagai tapi ko macam tak fokus je mula la hati kaca aku neh makin lama makin retak. Haha.

Kejap-kejap.Bila pikir-pikir balik, aku pon selalu jugak kadang-kadang tak fokus. Mwehehe asyik pikir hati sendiri saje. Hati orang takde pulak pikir. Kepada sapa yang pernah terasa, sila maafkan aku. Terutama cerap kan kan. Kite selalu kan macam ni dengan sayang kan? :P

Oleh itu kawan-kawan sekalian, marilah kite berkonfren saje! *Tetibe. Haha. Aku rasa semua perenggan neh macam takde kaitan dengan orang lain. Mungkin aku sorang je rasa macam neh. Yelah aku sejak dua menjak neh dah jadi macam anti-sosial pulak. Sebab tu bebel bebal tu, aku macam dah tak kisah sangat. Adeh tapi aku rasa, aku lebih senang macam ni.

Sebab lagi banyak orang kite bual, lagi banyak hati kena jaga, hati kite pon nak kena jaga. Tambah-tambah pulak mulot aku neh agak boleh tahan juge. Mulot orang pon memang boleh tahan. Karang ada yang tersilap cakap, ade yang makan hati. Lebih baik dok diam-diam saje :pp

*Aku kalau orang gune "huhuhuhuhuhu" time ym pon aku buleh terasa. Ngade-ngade betul. Sile tajang aku dengan penuh kasih sayang boleh?
Aku malas nak online YM nie sebab aku rase hidup macam terkongkong aje. Kalau tak nak tegur orang aje, mula la ade manusia kecil hati, merajuk la, mengata la. Rasa macam tak ade privasi langsung. Sukahati aku la kalau aku nak tegur atau tak. Ape hak ko hah? Nie yang aku selalu buat aku rase panas aje.

Kadang-kala aku rase nak buang aje YM aku nie. Tapi difikirkan balik, ade manusia dalam rumah aku pasti mahu menggunakan benda alah nie. Kalau buang, kompem ade yang bising. Aku kompem, mesti nanti ade insan yang sedang baca enry aku yang nie, kompem sakit hati. Yer la, asal aku marah aje, ramai member aku sakit hati. Lantak la, aku dah puas la asyik jaga hati orang. Aku dah tak larat! Sekarang, no miss nice girl!

Sekian dan Wassalam.
JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View