18.9.08

Aku dan Cita-cita

Aku nie bukan laa jenis kaki jiwang sangat. Tapi aku mengaku, aku nie suka tengok cite jiwang. Kadang kala aku menangis tengok cite macam tuu, yer laa, kalo dah ade bab sedih, sape tak menangis..? right?? Even nenek aku yang dah tua-tua tengok cite jiwang zaman sekarang pon dah teriak, nie kan pulak aku.
huhu, entah ape-ape aje aku niehh..melalut tak kena tempat..

Aku sebenarnyer nak cite pasal orang yang berkapel dan hidup aku. Aku tengok, semakin aku membesar, semakin orang disekeliling aku jadi lebih matang. Matang dari segi pemikiran dan emotional. Kalo cakap pasal emotional nie macam dah ade buah hati. Hahaha. Ramai member-member aku sekarang nie dah ade pakwe. Hidup diorang penuh dengan cerita pasal pakwe diorang. Hahaha, tapi aku nie pulak lain sikit citenyer.

Ko rang nak tahu ape yang lain nyer..? Sebab aku nie hidup dengan cite pasal study, family and only about workk..workk..and WORK! hehe, aku nie memang laa still study di bangku sekolah menengah tapi in the same time aku dalam proses buat kerja sambilan. Kerja aku nie xde laa berat sangat sampai boleh jejaskan pelajaran aku, cume aku sekarang nie dalam proses nak buat perniagaan through internet. Jenuh jugak aku pikir nak jual ape and nak jual kat mane.

Aku nie memang berhasrat nak jadi jutawan wanita yang paling kaye. Niat aku nak kejar harta kekayaan nie bukan sebab aku nak jadi feymes ke ape ke, tapi aku nak bantu orang miskin kat Malaysia nie. Aku kesian tengok orang lain susah and tak ade duit.

Dah laa, kepale aku dh sakit nie..sampai sini aje laa aku melalut..
assalamaualaikum..

1 comment:

uNa !! said...

kehkeh weh2 aku ada x xmbg psl pkwe? errr ? lalala ;pp
owh ame syg ! bznz ape? jum2 share sesame pas spm :)

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View