5.3.09

Asal online YM aje, aku tensen!

Assalamualaikum. Entry kali nie bukan 100% ditulis oleh aku. Aku saje copy paste dalam blog aku nie pasal entry nie - sebab ianya merupakan salah satu sebab mengapa aku malas nak online. Bukan la ape, asal online aje, aku tensen. Asal online aje, aku tensen. Asal aku tensen aje, mesti masa aku online. Jadi, entry kawan aku nie memang banyak la persamaan dengan aku.

Pemilik Asal Entry : Nurul Husna Tajuddin
Untuk Entry Original : YM itu Yahoo Messenger

Tetibe macam rasa terasa hati uh. Sedangkan benda simple saje. Ehm lupekan. lupekan. Perkara macam ni tak baik disimpan buat anak cucu. Ewah. Haha ;p

Tadi pagi bangun pukul 10.30. Rasa macam awal sebab hari ni tak banyak kerja aku kena buat. Jadi aku bermalas malasan dengan menghadap komputer tua neh. Benda pertama, aku bukak ym. Set kan status supaya invisible. Memang aku jadi halimunan sekarang. Tapi kadang-kadang kantoi jua. Hehee ;p

If status ym available, kalo aku tak tegur orang, bimbang akan mengecikkan hati sesiapa. Sebab dulu kan aku kaki ym maka semua orang aku tegur. Tibe-tibe sekarang ni aku jarang tegur, mesti ade yang kecik hati kan. kan. kan. Tambah-tambah kalo orang tu kenal rapat dengan aku. Kadang-kadang aku terpikir jugak ; Kalo kite on ym tu, memang wajib ke kite tegur orang? Okep kalo sekali sekala takpe jugak. Tapi kalau orang tu setiap hari on, kite pon setiap hari on. Setiap hari nak berym rasa macam dah takde topik pula mau cakap kan kan. (Tapi kalo Cerap dengan Ame memang takpe) Ngee

Okey. Aku takmo orang rasa terpaksa bila berym dengan aku. Macam kalau aku online, ko memang wajib tegur aku. Hey tak. tak. Tak perlu rasa macam tu. Even ko memang rapat gile dengan aku pon, kalo ko rasa macam takmo tegur aku pon takpe. Aku faham. Sebab kite semua punyai kerja masing-masing kan? Bukannya kalo kite online tu memang kite takde kerja. Sebab bila online, banyak benda kite nk buat. Jadi kalo ko buzy dan ko tak tegur aku, tak perlu rasa bersalah okey ? ;D

Sama jugak macam ko, kalo aku nampak ko semacam buzy ; aku rasa macam takmo gangu ko, walaupun ko kate tak menggangu. Sebab aku neh kan hati kaca. Sekali semacam terasa hati. Pecah berderai uh ; bila aku penat bercerita bagai tapi ko macam tak fokus je mula la hati kaca aku neh makin lama makin retak. Haha.

Kejap-kejap.Bila pikir-pikir balik, aku pon selalu jugak kadang-kadang tak fokus. Mwehehe asyik pikir hati sendiri saje. Hati orang takde pulak pikir. Kepada sapa yang pernah terasa, sila maafkan aku. Terutama cerap kan kan. Kite selalu kan macam ni dengan sayang kan? :P

Oleh itu kawan-kawan sekalian, marilah kite berkonfren saje! *Tetibe. Haha. Aku rasa semua perenggan neh macam takde kaitan dengan orang lain. Mungkin aku sorang je rasa macam neh. Yelah aku sejak dua menjak neh dah jadi macam anti-sosial pulak. Sebab tu bebel bebal tu, aku macam dah tak kisah sangat. Adeh tapi aku rasa, aku lebih senang macam ni.

Sebab lagi banyak orang kite bual, lagi banyak hati kena jaga, hati kite pon nak kena jaga. Tambah-tambah pulak mulot aku neh agak boleh tahan juge. Mulot orang pon memang boleh tahan. Karang ada yang tersilap cakap, ade yang makan hati. Lebih baik dok diam-diam saje :pp

*Aku kalau orang gune "huhuhuhuhuhu" time ym pon aku buleh terasa. Ngade-ngade betul. Sile tajang aku dengan penuh kasih sayang boleh?
Aku malas nak online YM nie sebab aku rase hidup macam terkongkong aje. Kalau tak nak tegur orang aje, mula la ade manusia kecil hati, merajuk la, mengata la. Rasa macam tak ade privasi langsung. Sukahati aku la kalau aku nak tegur atau tak. Ape hak ko hah? Nie yang aku selalu buat aku rase panas aje.

Kadang-kala aku rase nak buang aje YM aku nie. Tapi difikirkan balik, ade manusia dalam rumah aku pasti mahu menggunakan benda alah nie. Kalau buang, kompem ade yang bising. Aku kompem, mesti nanti ade insan yang sedang baca enry aku yang nie, kompem sakit hati. Yer la, asal aku marah aje, ramai member aku sakit hati. Lantak la, aku dah puas la asyik jaga hati orang. Aku dah tak larat! Sekarang, no miss nice girl!

Sekian dan Wassalam.

8 comments:

AHMADSUFI6177 said...

xyah la tegur selalu... kan senang.... same like me...

qe-runk said...

gal je kot yg trasa ht klu xtgur..
laki ok je..
klu hmba la kn..
ym mst la ngn gal..
klu laki..
xfeeling la..
bnd pnting je br cr laki..~
ant laki ngn laki..mst memahami ny~

NADESHIKO said...

qe-runk
hahaha
excuse me, qe-runk...
actually yang terase dgn sy tuu lelaki..
bukan perempuan..
jadi, boy or girl, bagi saya same aje...
aduhaii, feeling2 ape plak nie..??
pelik laa...=___=

una said...

qe runk neh ayt cm boye je
lalalal
ame syg,
aku stuju ngn mu
kdg2 laki y lebey snsetip nye dr pmpuan .
pmpuan jiwe kntal je
lalallallala

~syaQuost~ said...

asal ym je aku bengang..
asal bengang je aku ym..

eh2...

mane2 pun lame2 jadi bangang..
haish...

suke hati la ym dgn org tu ke x?
kdg2 nk chat dgn someone..
org lain pulak menyibuk..

mmg aku akn wat dunno je..
lalalala~

Edo dot Com said...

misi-misi..numpang lewat..
salam dari Indonesia...

aainachentak said...

yes.setuju!
mmg pown ym buat org jd tension!

hailaaa =.='

WeBViDeOKLiP said...

best ar blog nie

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View