5.10.08

SaLam AidiLfitRi

Assalamualaikum dansalam sejahtera semua. Hurm, its been awhile aku tidak tulis blog kan? Haha, biase la tuu. Raye-raye nie aku busy giler la. Tolong mak aku buat tuu la, nie la, sampai rase nak patah pinggang aku dibuatnyer. Fuh, korang bayangkan laa, aku dengan akak aku kene bangun pagi tolong kemas rumah (rumah nenek aku la, coz aku beraye kat situ mase hari raye first..) sampai petang. Kena tolong potong kentang laa, sidai baju laa, dan macam-macam lagi. Aduh, memang rase nak sesak nafas aku. Tapi nasib baik laa akak aku pon tumpang sekaki tolong aku. Kalo tidak, memang naye aku. Hahaha

Okla, memang best laa rase kat umah nenek aku kat Johor. Umah nenek aku tuu kat Sungai Besar. Letih tuu memang laa letih, tapi in the same time ade benda lain yang menggantikan keletihan tu, macam enjoyment time raye. Well, aku nie jenis tak berape ramah sangat dengan orang, termasuklah dengan family members aku sendiri. Aku nie banyak senyap time raye, tak banyak cakap. Banyak salam oranga je laa. Hahaha, ade laa sedara aku cakap aku nie pemalu tahap GILER. Yer laa, tak banyak cakap punyer pasal, memang sedap laa dapat pangkat macam tuu. Hahaha.

Time raye hari tuu memang busy tahap gaban laa. Aku beraye banyak giler rumah sedara aku. Memang ramai laa sedara aku nie orang yang agak susah, duduk kampung. Rumah pon kadang-kadang macam tak berbaiki. Ade jugak rumah yang elok, sedap mata memandang. Biase la tuu, manusia, ade senang, ade susah. Macam astro punyer slogan laa, macam-macam ada. Aku dapat macam-macam pengalaman time raya, aku dapat kenal sedara aku, kehidupan diorang macam mane dan aku dapat tahu jugak aku nie diantara manusia yang bertuah dapat kehidupan yang ade banyak kemudahan.

Ape yang paling aku sakit hati time raye kan ialah rancangan di televisyen banyak yang bosan-bosan! Yer la, habis jahanam cite favourite aku "Kekasihku seru". Aku punyer laa tunggu depan TV setengah jam semata-mata nak tengok cite tu, tengok-tengok digantikan dengan cite OTAI! Waarhh! Memang panas laa weh malam tuu. Ikotlkan hati aku memang nak saman aje Company TV3 tuu. Tapi oleh sebab aku nie berpikiran secara rasional, aku menahan marah aje laa. Yer la, takkan laa sebab rancangan TV punyer pasal tak pepasal nak saman orang pulak, kan? Lain laa kalo company tuu tayangkan cite lucah ke hape ke, memang patut laa kena saman!

Hehehe, ape-ape pon, aku nie kalo boleh nak jugak kongsi macam-macam dengan korang sepanjang hari raye aku kat Johor. Tapi, oleh sebab masa tak mengizinkan, aku terpakse laa berhenti sampai sini. Yer laa, kalo mak aku tahu aku mengahdap komputer nie, memang nahas aku! Hak3, nie laa akan berlaku kalo tak bukak komputer selama seminggu. Memang kena angau komputer laa jadinyer. Hak3, memang hatu komputer laa aku nie. Ok la, setakat sini aje laa. hehehe, wassalam...

3 comments:

uNa !! said...

wahahah
kekasihku seru gle best !
seram tp nk tgk gk!
heeee :D
weh smt pulang dr johor !
XD

lia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nadeshiko said...

haha~ XD Thank you very much syg~
Owh yeah, tahu x per! cite tuu serang giler kan..aku nie skrg mcm dh ketagih tgk cite tuu pon ade..
huhuhuhu

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View