28.1.09

Kena Tagged Lagi [03]

Aku dah ditagged oleh member aku.
Yosh! GAMBARE! Selamat mencuba jawab soalan pelik-pelik!

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

My beautiful family of coz. Without them, I'm useless person.


2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?

Kalau aku cakap topap RM5, boleh diterima awam tak?


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

Hurm, entah laa. Aku tak terfikir pulak pasal nie...

Aku tak kisah aku kawin kat mane asalkan jangan ade pelamin!


4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?

Pulak..? Is this a trick question or what? Aku mane ade pakwe, jadi mana la aku tahu.InsyaAllah, kalo aku ade tunang, mungkin nak berkekalan sampai syurga. wahaha.


5. Adakah anda dilamun cinta?

huh..nope? I don't think so sebab aku hati batu sekarang nie. Cuma interest nak cari gaduh dengan kaum adam. Hahaha.


6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?

None, aku makan malam kat rumah aje. Malas nak keluar.


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

Komik Illustrustrasi tajuk MY WAY karya JIDI.


8. Apakah nama penuh kamu?

Ameelia Nazirah Bt. Mohd Shafiee.


9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

Hurm, aku senang dengan dua-dua. Tapi kalo cite masalah or ajar physic kat mak. Kalo bab nak sembang and addmath/math, selalu dengan abah. So, dua-dua equal. Haha.


10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

My future husband yang tidak diketahui namanya. Harap Maklum.


11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?

  1. Husna.
  2. Faiqah.
  3. Atiqah.
  4. Sofea Elydia.
  5. Ali Imran.
  6. Rafehuddin.
  7. Mohamad Husaini.
  8. Fahana Othman.

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

Wahaha, soalan nie buat aku naik geram pulak. Aku mintak mak aku tolong cucikan. Sebagai ganti, aku kena uruskan rumah dalam bahagian lain.


13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?

Entah, aku rasa semua tempat best. Setiap tempat ade keistimewaan yg tersendiri. Bagi aku, tempat yang best ialah tempat yang mampu buat aku rase tenang.


14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu :

  1. Nama member aku nie Zulaika Bt Ibrahim.
  2. Dia nie ade minat yang mendalam dalam seni Photography.
  3. Dilahirkan pada 14 AUGUST dan Zul nie berbintang Leo.
  4. Zul nie suka tulis Novel dan cerpen.
  5. mempunyai daya Imaginasi dan bakat seni yang tersendiri.


15.8 perkara yang amat saya gilai :

  1. Komputer atau Laptop.
  2. Handphone.
  3. CD movies atau Anime.
  4. Music! Cannot live without them.
  5. Photoshop and Graphic Design.
  6. Drawing and Designing.
  7. Clothes and fashion.
  8. Melancong dan Cheese cake!


16.Pelukan atau ciuman??

Prefer peluk lagi sebab malu nak cium orang. Huhuhu.


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan :

  1. Tak ade maknanye..
  2. Buang tebiat ke...??
  3. ape kes??
  4. aku tak lawa..
  5. Mak, adik lapo laa...
  6. Ade jugak orang yang nak kena dengan aku nie..
  7. Panjang umo..
  8. sorry sebab susahkan ko..


18. 8 buah buku yang paling baru baca*maseyh buku lame

  1. Mastika.
  2. Kalo surat Khabar boleh diterima pkai ke..?
  3. Wanita.
  4. Keluarga.
  5. Remaja.
  6. English Novel..(aku lupe tajuk die..)
  7. My Way.
  8. Hot Gimmick.

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali

  1. Jay Chou - fearless.
  2. Jay Chou - Snake Dance.
  3. Yuna - Dan sebenarnya.
  4. Kate Havnevik - So:Lo
  5. Macy Gray - Coming Back to you.
  6. Vertical Horizon - Everything you want.
  7. Avril Lagvine - Anything but Ordinary.
  8. Pussycat Dolls - I hate this part right here.

20. Mari Men-Tag 8 orang lain
  1. Husna.
  2. Shaddy.
  3. Kak Nickey.
  4. Hiro Mizushima.
  5. Shakey.
  6. Puteri Bahiyah.
  7. Syira.
  8. Faisal.

5 comments:

zulfiz said...

hahaha..tak boleh bla..topup rm5 jer ker...hahaha..

NADESHIKO said...

ZULFIZ
T__T ko MENGATA aku yerk..
ape nak buat daa...
aku tengah pokai sekarang nie/..
RM5 aje la yang mampu aku topap..
wuuuu...sedih siot la.. T_T

zulfiz said...

haha...tu la ko..jadi la taukey nymode..at the end topup diri sendiri jer nanti..hahaha..


asal ko tak komeen blog aku..ecece..

zulfiz said...

hmnmmm..tak nak tag zulfiz pulak ker?kwang3x

orang tak nak kena tag dia pulak sebuk2 nak suruh orang tag diri sendiri.......

haha..asal susah nak komen kau..
ada security kod lagi tuh...

NADESHIKO said...

ZULFIZ
Malas la nak jadi tokeh2 nymode tuu..
leceh la..and kdg2 mcm rugi pun ade..

haha, aku busy sikit hari nie..
maybe malam nie aku komen blog ko..
haha, sila jangan mabil hati..
sebab aku memang kompem akan komen blog ko..ho3 xDD

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View