30.11.08

Blogger Oval Banner (Anime)

Salam. Muahaha, akhirnya aku dapat jugak main laptop bapak aku yang ade Photoshop! Aku nie memang kaki Photoshop. Asal ade gambo best je, mesti aku edit gambo tuu sampai nampak best and cantik. Hahaha, entah cantik entah tidak laa kan? Okeh, tadi aku ade edit beberape banner yang berbentuk bujur dengan kelebaran dan ketinggiannya iaitu 249px X 138px. Aku sebenarnye main testing-testing aje sebab aku dalam proses nak buatkan header untuk member aku. Hahaha. So, dengan mengadap Photoshop lebih kurang 7 jam, aku dapat jugak ilham nak buatkan banner untuk dia. Tapi tak ade la complete lagi. Huhu, sorry erk Una!!~ T^T

Then aku kne habiskan setengah masa aku nak buat draft untuk member aku; cover album group Cromatic. Entah la, maybe band baru kot. Aku main buat draft aje. Maybe kerja nie makan masa sikit sebab aku tengah tunggu member aku bagitau maksud cromatic. Yer la, kalo tahu maksud, baru boleh siapkan draft tuu senang sikit. Karang kalo main design aje tanpa tahu ape theme band tuu, mengamok plak member aku tuu. Adoihh!~ Entah laa, aku pun naik pening.

Alright, nie la antara banner yang aku dah buat. Korang nak lagi tak..? Kalau nak, aku buatkan. Tapi dengan syarat korang kena credit/link aku punya profile dalam blog or website korang. Haha XDD




1# Banner - Eureka 7


2# Banner - Code Geass (Lelouch)


3# Banner - Code Geass (Suzaku)

Ok, so macam mana? Ok ke tak? Kalo tak lawa, sila laa mengkritik yer. Kalo nak aku buatkan, aku memang okeh aje. Kalo korang nak aku editkan dengan menggunakan gambo korang sendiri pon aku tak kisah, as long as you guys credit aku cukup. One more thing, jangan nak gatal-gatal mengaku hasil nie ialah hasil tangan korang. Sesungguhnya semua design aku hakcipta yang terpelihara oleh nadeshiko.

How to put in your profile? : Just click the picture. Then, copy the code below it.

1 comment:

uNa !! said...

haa? 7jam?? ameee
susahkn ko je :((((

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View