12.2.09

forgiven.

Hidup ini kalau tidak tidak ditakdirkan tidak dilanda masalah, memang tak sah, kan..?
Masalah ataupun lebih dikenali sebagai dugaan hidup adalah adat hidup setiap manusia..
Terdapat macam-macam jenis masalah atau dugaan yang telah ditempuh oleh semua individu, antaranya;

dikritik;
dihina;
pergaduhan;
kemiskinan;
penipuan;
dan etc..

Terdapat sesetengah dugaan yang mampu mempengaruhi hidup seseorang individu..
sehingga wujudnya sifat lain dalam individu tersebut..
dimana segala persoalan telah dipersoalkan semula..
"adakah aku mampu memaafkan segala tikaman yang engkau lemparkan..?"

Wallahualam...

I had made a big mistakes by going there..
now, this feeling - is coming back..

Ya Allah, please forgive me..

2 comments:

name:ajid_kol_jid said...

masalah dan dugaan mematangkan kita.
jikalau kau dlanda kesulitan segala masalah.. bnykkn solat dan brdoa.
InsyaAllah.

NADESHIKO said...

huhu..thanks for the advice ^_^

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View