16.2.09

T e r i m a .


"Ame, cubelah suke orang yang suka pada kita."

"Lebih baik kita hargai insan yang suka kita, dan bukan insan yang kita suka."


Insan yang paling rapat dengan aku selalu berkata begitu pada aku. Mungkin sudah tiba masa aku buka hati aku pada orang yang betul-betul perlukan aku. Sebelum ini, aku susah untuk menerima orang yang suka aku - sebab aku tak suka la. Tak kiralah dia kawan atau bukan. Mungkin, sekarang nie aku perlu buka hati aku sikit - terima orang yang betul-betul perlukan aku.

Cerita lama, biarlah tinggal sejarah. Kalau boleh, biarkan ia menjadi debu yang ditiup dek angin, hilang dari pandangan kita terus agar peristiwa lama tidak diingat semula.

Aku tak tahu sama ada aku masih belum terlambat atau tidak, tapi selagi aku hidup, aku akan cuba untuk membuka diary hidup yang baru. Aku juga perlu ubahkan diri aku dan kali nie aku akan pastikan aku tidak akan jadi manusia yang lemah.

Ini hidup aku. Akan aku sendiri yang berusaha menentukan.

Dan bakinya - aku tawakal pada Allah S.W.T.

Wassalam.

3 comments:

name:ajid_kol_jid said...

=)
cmne klu kite ske kt org tu..
dn org tu pun ske kt kite..
haha

NADESHIKO said...

urmm..
benda tu kena kompem kan dulu la..
selalunya kalo org suke kite..
die akn bagi hint..
so, senang la kite nk tahu kalo die suke kite or tak..
dah nama suke sama suka kan..
dalam keadaan mcm entry aku tuu..
satu pihak suke..satu lagi pihak tak tahu..
then, reaksi mcm neutral aje..
mcm tak ade perasaan..
sebab tuu agak ssh..
tambah2 plak masing2 ego dan tak ade comitmen..

una said...

kalo org tu ske kat kite n kite pon ske kat org 2 ,
cr jalan cne nk luahkan
jgn smpn nnt mule la prasaan 2
xtnteram n ble org 2 len mcm sket mule pk bkn2
iskk

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View