8.2.09

I just hate it too much!

Aku tengah marah gila sekarang nie. Pantang la bila orang suka paksa aku buat menda yang aku tak suka. Please, I beg for your mercy, don't force me to do things that I don't like. I want to be free, and I am just a friend. You don't have the rights to force me to do things that you want!

Kalo aku tak nak, tak nak la! Jangan la nak paksa. Kalo aku tak marah atau menolak, tak bermaksud aku setuju or suka. U must understand about that! Kalo aku rase aku nak tolong, aku akan tolong dengan ikhlas tanpa mintak sebarang jasa untuk dibalas.

Kalo korang paksa buat menda yang aku tak suka, silap hari bulan aku takkan layan korang sampai mati, akibat terlalu simpan perasaan dalam hati. Jadi, baik korang berhati-hati sebelum aku buat macam tuu. Bukan aku tak kasi peringatan, cuma korang aje yang tak cuba nak paham-paham.

Contoh sekiranya korang memaksa aku ialah bila aku mahu menangguhkan sesuatu atau aku menolak permintaak korang buat masa nie, sila paham dengan permintaan aku. Jangan nak merayu or merajuk dengan aku. Please..I BEG YOU!!! Well, kalo merajuk tuu aku tak kisah sangat la sebab aku tak makan saman merajuk nie. Aku peduli ape kalo orang merajuk dengan aku. I don't give a damn, ok?

Tapi yang buat aku paling panas bila aku tak mau, die dok pakse-pakse aku sambil mengata aku macam, "kedekut ilmu", "belagak", "semua orang kedekut ilmu", and etc. So, sekiranya korang berbuat demikian, maka ade jugak manusia yang tak selamat daripada aku. Silap hari bulan, ade jugak kepala mana-mana orang melayang..

Last but not least, aku mintak maaf la kalo bahasa aku nie agak kasar, coz that is my true nature. My true colour bila marah memang teruk sebab aku nie jarang and susah nak marah. But, when things out of control, memang ade jadi mangsa marah aku la nanti. So, itu aje laa. Kalo ade yang terasa hati, jangan la pikir bukan-bukan sebab tak semestinya aku tujukan bende tuu pada korang. paham..?

Anyway, wassalam and tata~!

1 comment:

name:ajid_kol_jid said...

wah ! tasuke ar tgok ko marah2. mne crite2 ceria ko. ptot la smlm YM cm xde mood je. Have a nice day !
=)

JOMPS Photobucket Di Sebalik 'sitinurhudahusna'...
x-poshop.blogspot.com
AHMADSUFI6177's BLOG
Photobucket
!僕はまだ何も知らない.
Salam persinggahan and Welcome dear Guest!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dengan nada skema, aku ingin mengucapkan terima kasih bebanyak bagi insan-insan yang sudi melawat, memijak, menerajang blog aku aku yang tak seberapa nie. Aku juga mahu berterima kasih kepada pendatang haram (silent reader), pembaca sah (yang siap komen), dan juga kepada yang sudi menjadi follower aku. Sebagai tanda aku menghargai kepayahan korang, akan aku menjadi follower korang jugak. Hahaha, thank you very much. Anyway, Blog aku nie hanyalah blog biaser, tak adelah cerite yang menakjubkan yang aku tulis. Aku tekankan disini; cerita biase daripada budak biase. Itu aje laa, harap maklum. !View